≡ Menu

Vikend paket v Pragi

Praga je dolga leta veljala za mali ali drugi Dunaj. S svojo šarmantno podobo, čudovito arhitekturo in prijaznimi gostitelji pa postaja vedno bolj priljubljena turistična destinacija. Veliko turistov si za obisk Prage omisli vikend paket.

V »Zlato Prago«, kot jo imenujejo domačini, lahko letite iz Ljubljane z dvema prevoznikoma. Če pa ste pristaš vožnje z avtomobilom, je najbolje potovati mimo Dunaja in Brna. Vožnja traja približno 7 ur.

Najbolj priljubljena predela za bivanje sta Mála strana in Staré mesto, kjer se nahaja tudi več domačih restavracij in pivskih barov. Vikend paket v Pragi ne sme miniti brez obiska Hradčanov – največjega grajskega kompleksa na svetu. Tukaj se nahaja predsedniška palača ter znamenita katedrala sv. Vida.

Pod gradom je tudi Plečnikov razgledni prostor, od koder lahko občudujete stari del Prage.

Po ozkih uličicah se mimo cerkve sv. Nikolaja sprehodite do živahnega obrežja reke Vltave, nato pa čez čudovit Karlov most na drugo stran. Občudujete lahko tudi čudovito Plečnikovo cerkev Srca Jezusovega.

Češka kulinarika je podobna slovenski – kislo zelje, kruhovi cmoku, klobase – pravi pridih pa doda izbor odličnih čeških piv.

Prava paša za oči pa je Praga pozimi. Svoj čar dodajo številne lučke in belo obarvane strehe. Svetujemo, da si vikend paket v Pragi omislite tudi za novoletne praznike.
Booking.com